01.01.1970. 0

Srpski tartufi stigli do Japana i Havaja

Firma „Tartufi SR“ već se pet godina uspešno bavi sakupljanjem, prodajom i izvozom tartufa na tržišta Nemačke, Španije, Majamija, Japana i Havaja, a veliku podršku domaćim proizvodima i proizvođačima u kompaniji vide u akciji PKS-a „Stvarano u Srbiji“.

Nakon što je završila MBA studije u Americi Ivana Stanojević vratila se u Srbiju i osnovala porodičnu firmu „Tartufi SR“ koja se pet godina uspešno bavi sakupljanjem, prodajom i izvozom tartufa, a u asortimanu ima i 20 različitih proizvoda od tartufa. Proizvodni pogon je u Šumadiji, trećinu proizvodnje izvoze na tržišta Evrope, Azije, Amerike, a snabdevaju i veliki broj domaćih hotela i restorana, prenosi se na sajtu Privredne komore Srbije.

„Često me pitaju zašto i kako sam krenula u biznis sa tartufima. Tata mi je lovac na tartufe već dve decenije. Odrastajući uz njega videla sam šta se dešava na tržištu. Velika količina tartufa izlazi iz Srbije i deklariše se kao iz neke druge zemlje. Odlučila sam da to promenim“, kaže Ivana Stanojević, osnivač i direktor kompanije „Tartufi SR“.

Nije bilo lako, ali rešenost je garantovala uspeh
Na studijama u Njujorku i Nju Džerziju provela je četiri godine, za to vreme i radila, stekla ušteđevinu, odlučila da se vrati u Srbiju i pokrene sopstveni biznis, ulažući stečeno znanje i novac u domaću proizvodnju. Izbor je ‘pao’ na tartufe. U početku, prema njenim rečima, nije bilo lako, bilo je mnogo izazova i nedoumica, ali vizija, cilj i rešenost da se ostvari garantuju uspeh.

Danas kompanija u ponudi ima 20 različitih proizvoda, među kojima su sveži crni i beli tartufi, sosevi, džemovi, med.

lovac

Vaš komentar je stavljen u red za pregled od strane administratora sajta i biće objavljen nakon odobrenja