01.01.1970.

Lovački makaroni

Sastojci

  • 350 g makarona
  • 300 g veprovine ili srnetine
  • 80 g teleće ili svinjske jetre
  • 80-100 g zelenih maslina bez koštica
  • mali crveni luk
  • celer
  • jedan čen belog luka
  • zreli paradajz
  • ruzmarin
  • crno vino
  • rendani sir
  • supa od povrća
  • maslinovo ulje

Reč je o specijalitetu goranske kuhinje u kojoj su lovački makaroni glavno jelo. Kako se sprema? Najpre, dobro iseckajte beli i crveni luk, celer, pa ih lagano prodinstajte na pet-šest kašika ulja. Dodajte fino seckano meso, so i biber, kratko dinstajte i dodajte pola čaše vina. Kad vino ispari, dodajte ruzmarin, masline i naseckani paradjz, pa sve promešajte…

Priprema:

Dobro iseckajte beli i crveni luk, celer, pa ih lagano prodinstajte na pet-šest kašika ulja. Dodajte fino seckano meso, so i biber, kratko dinstajte i dodajte pola čaše vina. Kad vino ispari, dodajte ruzmarin, masline i naseckani paradjz, pa sve promešajte.

Pokrijte i kuvajte na laganoj vatri oko sat vremena, dolivajući supu po potrebi: pet-šest minuta pre završetka kuvanja dodajte naseckanu jetru i na laganoj vatri dovršite kuvanje.

Kuvane makarone iscedite, začinite rendanim sirom, dodajte sos, promešajte i poslužite toplo.

Prijatno