Sastojci
- 350 g makarona
- 300 g veprovine ili srnetine
- 80 g teleće ili svinjske jetre
- 80-100 g zelenih maslina bez koštica
- mali crveni luk
- celer
- jedan čen belog luka
- zreli paradajz
- ruzmarin
- crno vino
- rendani sir
- supa od povrća
- maslinovo ulje
Reč je o specijalitetu goranske kuhinje u kojoj su lovački makaroni glavno jelo. Kako se sprema? Najpre, dobro iseckajte beli i crveni luk, celer, pa ih lagano prodinstajte na pet-šest kašika ulja. Dodajte fino seckano meso, so i biber, kratko dinstajte i dodajte pola čaše vina. Kad vino ispari, dodajte ruzmarin, masline i naseckani paradjz, pa sve promešajte…
Priprema:
Dobro iseckajte beli i crveni luk, celer, pa ih lagano prodinstajte na pet-šest kašika ulja. Dodajte fino seckano meso, so i biber, kratko dinstajte i dodajte pola čaše vina. Kad vino ispari, dodajte ruzmarin, masline i naseckani paradjz, pa sve promešajte.
Pokrijte i kuvajte na laganoj vatri oko sat vremena, dolivajući supu po potrebi: pet-šest minuta pre završetka kuvanja dodajte naseckanu jetru i na laganoj vatri dovršite kuvanje.
Kuvane makarone iscedite, začinite rendanim sirom, dodajte sos, promešajte i poslužite toplo.
Prijatno